Mijn kinderen zijn niet van de groente. Soms kan ik ze een beetje foppen. Eén van de mogelijkheden zijn gekleurde pannenkoeken. Dat wil zeggen, pannenkoeken met groente erdoorheen. Krijgen ze tóch nog iets binnen. Hieronder het kinderlijk simpele (pun intended) recept voor de momenteel favoriete kleur pannenkoek in dit huishouden.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief bakken. Doe zoals ik, en gebruik minimaal 2 pannen. Gaat het bakken extra snel!).
Wat heb je nodig?
- Een pak Koopmans Pannenkoekmix (alleen water toevoegen)
- 700 ml water
- Een klein blikje rode bietjes
- Boter / olie / margarine om in te bakken
(Wil je het allemaal wat verser? Maak dan je eigen pannenkoekmix van meel, melk, eieren, en gebruik verse bietjes)
Gooi de pannenkoekmix in een beslagkom en doe het water erbij. Meng dit met een garde (of staafmixer) tot een glad beslag.
Laat het sap voor driekwart uit het blikje lopen. Pureer de rode bietjes met een staafmixer of keukenmachine.
Voeg de puree van bietjes bij het pannenkoekbeslag. Roer dit nog een keer goed door. Zo krijg je roze pannenkoekmix. Als je de mix aan de dikke kant vindt, doe er dan nog een beetje water bij.
Smelt wat boter in de pan en bak de roze pannenkoek aan twee kanten.
Tot slot, en het is een combinatie van niks, maar mijn kinderen vinden hem het lekkerst met een beetje poedersuiker erop ;)
Eet smakelijk!
Wil je het allemaal wat verser? Maak dan je eigen pannenkoekmix van meel, melk en eieren en werk met verse bieten.
Variatietip voor de pannenkoeken:
Gebruik ook eens spinazie voor groene pannenkoeken, of worteltjes voor oranje pannenkoeken!
Wat je ook kunt doen, als je bijvoorbeeld zowel roze (bietjes) pannenkoeken en oranje (worteltjes) pannenkoeken maakt, is het bij elkaar voegen van de laatste restjes beslag. Gooi het bij elkaar en mix het niet. Je krijgt dan een heel mooi oranje-roze verloop in je pannenkoeken:
Mijn kinderen vinden een beetje kaas eroverheen ook heerlijk – zie de bovenste voor het resultaat.
Weten jullie nog meer groentes die het prima zouden doen in een gekleurde pannenkoek? Ik probeer ze allemaal uit!
Pompoenpannekoek. Pompoen kun je ook met schil koken en pureren (scheelt een hoop tijd!)
Wij wisselen af met wortel, pompoen en courgette.
We geven ze af en toe gewoon een bietje (zo’n voorgekookte uit zo’n vacuüm getrokken zakje) om te eten. Vinden peuter en kleuter allebei lekker!
En in de havermoutpap doe ik ook af en toe gepureerde pompoen (met blauwe bessen en speculaaskruiden) of bietjes met banaan. Krijgen ze toch wat binnen!
Auteur
Ah, thanks! Wat een goede ideeën :) Dat bietje ga ik eens proberen. Misschien omdat het niet groen is, vinden ze het wel lekker :)
Spinazie, dan krijg je groene pannenkoek. Hier worden die heksenpannenkoeken genoemd. De roze zijn hier trouwens prinsessenpannenkoeken
Auteur
Als ik ze prinsessenpannenkoeken ga noemen willen mijn jongens niet meer denk ik :) Maar voor de dames absoluut een extra motivatie!