Aantal personen: 3
Bereidingstijd: Voorbereiding 5 minuten, en daarna de boterhammen bakken.
Breek het ei in een bord, en doe daar de melk en kaneel bij. Roer het met een garde tot een gladde mix. Je kunt het ook in een maatbeker door elkaar mixen, scheelt je weer zooi op het aanrecht als je over de rand van het bord gaat.
Knip de korsten van het brood. Met een schaar gaat dat duizend keer gemakkelijker dan met een mes.
Dompel het brood in de mix van ei, melk en kaneel. Als het goed is, kun je met deze mix ongeveer 7 wentelteefjes maken.
Heb je net niet genoeg? Leg je laatste boterham dan onderop de stapel wentelteefjes. Dan verzadigt deze boterham wel door het mengsel van de overige boterhammen, dat naar beneden druipt.
Doe wat boter of olie in de pan en bakken maar! Uiteraard gebruik ik een grote pan zodat ik er minstens 2 of 3 tegelijk kan bakken. Je kan de tijd in je keuken ook overdrijven ;)
En klaar!
Mijn kinderen vinden ze het lekkerst met een beetje (poeder)suiker of hagelslag, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kan ze ook garneren met stukjes banaan, aardbei of ander fruit.
Hoewel mijn jongens ze graag tijdens de lunch hebben, kun je ze ook maken als toetje. Met wat fruit en een bolletje ijs bijvoorbeeld.
Liever iets anders eten met groenten? Probeer dan eens de roze pannenkoeken met bietjes!
Een van de allertofste weken van het jaar is toch wel de week in mei…
Week vier van de thuisscholing zit er bijna op en we hebben een paar vrije…
Week 2 van het thuisscholen zit er bijna op. Ik merk dat ik in ieder…
Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van lui opvoeden. Of,…
Mijn kinderen kunnen spoorloos verdwijnen. Héél soms gebeurt dat buitenshuis, maar vaak zijn ze ook…
Mijn jongste is een decemberbaby. Echt, hoe had ik het zo kunnen plannen (en ik…